Mijn werkwijze

Een functionele en gebruiksvriendelijke website mét een eigen identiteit en sterk ontwerp: zo werk ik daaraan. 

Jullie doel

Elke website heeft één of meerdere doelen. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om informatie van bezoekers te krijgen, om informatie te verstrekken en/of om zoveel mogelijk producten en diensten te verkopen via je website. Daarnaast heeft elke website ook een doelgroep.

Om een website te kunnen maken die werkt -- voor jullie én voor de gebruiker -- gaan we eerst in gesprek over het doel en de doelgroep ervan.

Voor wie maken we de website precies? En wat moet die doelgroep snel kunnen vinden of doen?

Als we dit samen hebben vastgesteld gaan we ons verder verdiepen in de gebruikers.

De gebruikers

Op basis van data-analyses doe ik gebruikersonderzoek. Ik kijk daarbij naar het gedrag van jullie bezoekers. Op welke zoektermen komen ze binnen? Wat komen ze precies doen op jullie website? Vallen ze binnen de doelgroep? Hoe gebruiken ze jullie site? En die van vergelijkbare organisaties? Wat werkt al goed, wat kan nog beter? 

Hierdoor krijg ik al een goed beeld van jullie bezoekers. Om een haarscherp beeld te krijgen kunnen we het gebruikersonderzoek aanvullen met gebruikerstesten.

Deze usability tests zorgen voor een website die nog beter werkt. Met uiteenlopende gebruikers bekijk ik, op verschillende momenten in het ontwerptraject, of we op de juiste weg zijn. Ik onderzoek of onze aannames kloppen of dat we toch nog aanpassingen moeten doen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Lees meer over usability testen

Toegankelijk

Natuurlijk zorg ik er ook voor dat jullie nieuwe website toegankelijk is voor mensen met een beperking. 

Voor organisaties in de (semi-)publieke sector ontwerp ik volgens het ‘Besluit digitale toegankelijkheid overheid’. Maar ook als je niet in die sector actief bent houd ik rekening met de toegankelijkheidsrichtlijnen. Dat past bij een inclusieve maatschappij.

Lees meer over digitale toegankelijkheid

Een sterk ontwerp

Het doel, de gebruikers en digitale toegankelijkheid staan aan de basis van mijn ontwerp. En natuurlijk zorg ik er als ervaren ontwerper ook voor dat dat ontwerp er goed uitziet. Dat het een eigen identiteit heeft en uitstraalt wat jullie als organisatie willen uitstralen.

Lees meer over mij

Kopje thee?

Over mijn manier van werken praat ik graag. Maar ik ben ook erg benieuwd wat jou drijfveren zijn en aan wat voor mooie projecten je werkt. Zin om een keer kennis te maken? Laat het met weten.

Bel 06-26797942 of mail joost@studiovds.nl